Genesis

Vi er i dag startet på emnet “Biblen”. Det er i høj grad i forlængelse med det vi havde om sidste uge (Guds karakter og natur, se https://kevinlh.wordpress.com/2013/02/07/guds-kaerlighed/, https://kevinlh.wordpress.com/2013/02/08/kevin-gud-og-alle-de-diskussioner-der-folger-med/), da der er rigtig mange ting omkring Gud, vi finder i Biblen. Vi har egentlig skilt ting der hænger sammen, for at fokusere på nogen forskellige aspekter – det er svært at vide hvem Gud er uden Biblen, Biblen giver ikke så meget mening uden Guds kærlighed, mm.

Og vi begyndte vores nye emne i begyndelsen af bogen. Skabelsen. Det første kapitel.  Ganske logisk.

Allerede i vers to af første mosebog, hiver vores lærer et pointe frem, som jeg aldrig har lagt mærke til før. “Guds ånd svæver over vandene”, som på hebræisk ville blive oversat til “Gud mediterer, opvejer, overvejer.” Gud overvejer simpelthen om det han skal til at skabe er det værd. Om det nu virkelig er en god idé. Som arkitekten der står overfor fundamentet for sit bygningsværk tager Gud et skridt tilbage, og ser det hele for sig.

Og vurderingen lyder: Vi gør det! 

Jeg har læst det første kapitel af Biblen omkring 30-40 gange. Og alligevel hiver manden denne pointe frem, 20 minutter inde i lektionen, og jeg har aldrig tænkt over dette.

Jeg har på fornemmelsen dette (også) bliver en lærerig uge! 🙂

 

/Kevin

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s